Mat

Flatbrød og lefser

Å bake flatbrød og lefser er også en av mine store lidenskaper. Eller skal vi si at det er min store lidenskap å spise det 🙂

For mange år siden fikk jeg flatbrød til jul i gave. For det første syntes jeg at det var en kjempeflott gave, og for det andre var det så innmari godt. Men de jeg fikk det av, husket ikke hvem de hadde kjøpt det av slik at jeg ikke fikk kjøpt mer av det.

Så det endte med at dette måtte jeg prøve selv.
Jeg lånte drøssvis med bøker på biblioteket, prøvde mange oppskrifter, men ingen var like gode som det jeg fikk i gave. Når du har prøvd en god del oppskrifter, begynner du etterhvert å tørre å prøve selv. Og så fikk jeg tips fra en annen flatbrødbaker at det var smart å ha litt smelta smør i deigen.
Jeg prøvde meg frem, alle deigene med smelta smør i , og det ble lønn for strevet etterhver.

Nå har jeg verdens beste flatbrød synes jeg, det har en anelse søtsmak, men ikke for mye, og det passer spesiellt godt til spekemat, rakefisk, kjøttsuppe, sodd og kjøttkaker. Det er fantastisk godt, og jeg har fått mye skryt. Jeg tar i mot bestillinger.

Når det gjelder mine lefser, er jeg veldig kresen, så dette er ikke noe jeg enda tar i mot bestillinger på. Det er potetlefsa jeg ikke er fornøyd med. Enda jeg har gått kurs, blir det ikke så silkemykt som jeg vil ha det. Men øvelse gjør mester. Andre lefser (uten potet) er helt nyyydelige OG myke som smør 🙂

Imens jeg øver på potetlefsa, baker jeg annen myk lefse, som er kjempegod 🙂 Den fryses ned ferdig smurt. Kan ta bestillinger også på denne.

Lefsestabelen

Ferdig smurt

 

På bakstebordet

 

På takka

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.