gjørdetselv, Ukategorisert

Å lage ditt eget vakre panel

Helgen har vært brukt til arbeidshelg på hytta. Her har vi, etter idé fra en god venn av oss, laget panel selv. Jeg må si, med hånden på hjertet, at jeg aldri har sett en penere vegg, og jeg har aldri hatt et så vellykket resultat.

 

Jeg hadde jo lyst til å kjøpe Moelven sitt sjøbodpanel, men lommeboka var ikke enig. Så da denne idéen ble lansert, grep jeg den med hud og hår.

Vi kjøpte vanlig utvendig kledning, og gjorde følgende:
Bordene ble brent en etter en med brenner (husker dere de gode gamle skibrennerne?) Dette tok sin tid, og jeg må meddele at jeg brente dem litt mer enn på bildet og videoen.

Når de var brente, pusset/skrapte jeg dem med en stålbørste. Og her ligger den store jobben som gjør at det blir så innmari fint. Du må pusse såpass at du får frem strukturen i treverket. Du skal kjenne at det er riller når du stryker hånda over, og du kan også se det.
Og der hvor du synes bordet er ekstra fint, (jeg liker bordene der du ser disse lange «fiskene»….ehh…eller er det bare jeg som ser fisk i bordkledningen?)
På disse stedene pusser jeg ekstra godt, slik at jeg får frem struktur og bevegelser i treet.

 

VIKTIG: du må bruke maske! Se bildene hvordan jeg ser ut etter noen få bord. Dette støvet kan du faktisk ikke dra ned i lungene. Hansker kan også være lurt.

Når du har børstet godt nok, tørker du godt av med en fuktig klut for å få av restesot.
Så fikk jeg mannen til å sette opp disse på veggen. Dette er/blir min fineste vegg.

Hva synes du?

 

1 thought on “Å lage ditt eget vakre panel

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.